Mobil Tartım Sistemleri
Mobil Tartım Sistemleri
Mobil tartım sistemleri; ağırlık ölçümlerinin başka bir tartım sistemine ihtiyaç duyulmadan doğrudan yükün taşındığı araçta yapılmasını sağlayan sistemlerdir. Forklift, kepçe, tartılı transpalet ve yük taşınan diğer araçlara monte edilebilen modelleri bulunmaktadır.
Bize Ulaşın
Detaylı Bilgi İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Mobil Tartım Sistemleri Nedir ve Nasıl Çalışır?
Yük taşınacak aracın yapısına bağlı olarak mobil tartım sistemlerinin çalışma şekilleri değişecektir. Kepçelerde aracın yükleme kolu belirli bir yüksekliğe kaldırıldığında konum sensörü devreye girerek taşınan yükün tartılma işlemini başlatır. Kolun kaldırılmasıyla görevli silindirin alt ve üst yağ haznelerinden iletilen yağın basıncı indikatöre iletilir. Forkliflerde çatallar ile taşıyıcı ayna arasına monte edilen tartım sistemleri kullanılmaktadır. Tartılı transpaletlerse normal transpaletlerden daha dayanıklı mekanik aksama sahiptir ve entegre tartısı bulunmaktadır.
Araç üstü tartım sistemleriyse kamyon, tanker gibi yük taşınan herhangi bir aracın şasesi ile dorsesi arasına monte edilen yük hücreleriyle çalışır. Dorsedeki yükün ağırlığı değiştikçe yük hücrelerinin içerisindeki gerinim ölçerlerden iletilen elektrik akımlarında değişiklik yaşanır. Tartım indikatörü elektrik akımlarındaki bu değişiklikleri ağırlık verilerine çevirir. Kabine yerleştirilen ekranlardan anlık olarak değişen ağırlık bilgisine ulaşmak mümkündür.
Mobil tartım sisteminin hangi araca takılacağı önemli bir husustur. Araca uygun bir sistemin satın alınması gerekmektedir. Kullandığınız yük taşıma araçları ve uygun tartım sistemleri hakkında görüşmek ve güncel mobil tartım sistemleri fiyatları için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Mobil Tartım Sistemlerinin Avantajları Nedir?
Araçlar tarafından taşınan yükün ayrı bir kantara indirilmeden ağırlığının ölçülmesi zamandan önemli ölçüde tasarruf ettirerek verimliliği arttırmaktadır. Ayrıca yüklerin sürekli araçlardan kantarlara aktarılması sırasında doğabilecek riskleri ortadan kaldırır. Alanın kısıtlığı olduğu, ek olarak kantarların yerleştirilemediği yerler için de kurtarıcılardır.
Kimi zaman ayrı bir kantar kullanmanın mümkün olmadığı durumlarda yüklerin ağırlığının net olarak bilinmesi gerekir. Araçtaki ağırlığın kullanım sırasında değiştiği çöp kamyonları buna örnek olarak gösterilebilir. Kullanım sırasında taşınan yükün ağırlığı sürekli değişiyorsa veya kantar kullanmanın mümkün olmadığı noktalardan yük alınıyorsa, yasa ihlallerinden ve güvenlik risklerinden korunmak için mobil tartım sistemleri bu konudaki tartışmasız en iyi çözümü sunmaktadır.
Mobil tartım sistemleri ölçtüğü ağırlık verilerini GPS sistemine iletebilmektedir. Bu sayede uzaktan araçtaki ağırlık değişimleri takip edilebilir.
Mobil tartım sistemleri kullanılan sektörlerden ve kullanılma amaçlarından bazıları şunlardır:
- Hafriyat toprağı taşıma
- Tehlikeli madde taşıma
- Çöp toplama
- Geri dönüşüm toplama
- İnşaat atıkları taşıma
- Gıda üretimi ve nakliyesi
Neden Weilo?
Weilo %100 yerli üretimle yük taşımak için kullandığınız her aracı mobil birer kantara çevirecek profesyonel çözümler sunmaktadır.
Ürünlerimiz titreşim önleyici dijital filtreleme algoritması sayesinde ağırlık ölçümünü hassas olarak yaparken tartımların kararlı ve hızlı yapılmasını sağlamaktadır. Özel ivme telafi algoritması sayesinde ölçüm sırasında oluşabilecek hataların önüne geçilmektedir.
Sorunsuz bir tartım uygulaması yapılabilmesi için yüksek anti parazit engelleme özelliğine sahip, endüstriyel alanlarda kullanıma uygun EMC tasarımları tercih edilmektedir. IP65 korumalı toz geçirmez ve paslanmaz çelik kutular kullanılmaktadır. Kablosuz veri iletimi sayesinde opsiyonel olarak bilgisayar, telefonlar veya yazıcılar gibi harici ekipmanlarla bağlantı kurulabilir.
Araç üstü tartım uygulamalarımızda IP68 korumalı su geçirmez yük hücreleri ve otomatik güç tasarrufu özelliğine sahip dönüştürücüler kullanılmaktadır. GPS takip sistemlerinin yardımıyla araçların ağırlıkları uzaktan takip edilebilir ve sistem yönlendirilebilir. Kabin için gösterlerde araç aküsünden güç alan LCD ve LED ekranlardan arasından tercih yapılabilir.