Tarım ve Hayvancılık
Tarım ve hayvancılık tartım uygulamalarının yoğun olarak kullanıldığı bir sektördür. Tarım ürünlerinin tohumundan hasadına, hayvanların doğumundan gelişimlerine varıncaya, hatta depolama ve satış sırasında ağırlık takibi büyük rol oynar.
Tarım ve Hayvancılıkta Kullanılan Tartım Uygulamaları
Ağırlık takibi bu kadar önemli olunca sektör gereklilikleri doğrultusunda pek çok özel tartım uygulaması da üretilmiştir. Bunların öne çıkanlarını şöyle sıralayabiliriz:
- Canlı Hayvan Kantarı: Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların doğru, kolay ve güvenli şekilde tartılması için tasarlanmış tartım uygulamalarıdır. Platformlarının çevresinin kafesli olması ve rahat giriş, çıkış sağlayan kapılarıyla hayvanlar rahat şekilde tartılabilmektedir.
- Bant Kantarı: Konveyör bantlara kolayca uygulanarak bandın hızına göre yük taşınma oranını ve ağırlıkları belirleyen, bunların detaylı olarak raporlanmasını sağlayan otomatik tartım aletidir.
- Torbalama Makinesi: Tohum ve yem gibi malzemelerin önceden belirtilen miktarlarda otomatik olarak torbalanmasını sağlayan tartım sistemidir.
- Monoray Baskül: Monoray üzerindeki karkas etlerin işletme hattının sonunda geldiğinde monoray üzerinden indirilmeden tartılmasını sağlayan otomatik tartım sistemidir. Mevcut monoray sistemine entegre edilebilir.
- Yem Karma Makinesi: Yem karma makinelerine entegre edilecek yük hücreleri sayesinde yem karma makinelerinde mobil tartım yapılması mümkündür.
- Tır Kantarı: Tır ve kamyon gibi araçların ve taşıdıkları yüklerin ağırlığının ölçülmesi için kullanılan kantardır. Zemin üstü ve çukur modellerde üretilmektedir. Kantarların platformları araçların rahatça çıkabileceği yapıda üretilmektedir.
- Tank ve Silo Tartım Sistemleri: Altlarına yük hücrelerinin yerleştirilmesi sayesinde tank ve silo tartım sistemlerinin içerisindeki malzemenin ağırlığı sürekli takip edilebilmektedir. Montaj işleminde tank ve silolar için özel üretilen güvenli kitler kullanılmaktadır.
Tarım ve Hayvancılıkta Neden Tartım Uygulamaları Kullanılmalıdır?
Tartım uygulamaları ağırlık ölçümlerini son derece kolaylaştırmaktadır. Hata payını en aza indirerek hassas ölçümlerin doğru yapılmasını sağlar. Verimliliği artırır. İnsan hatasından kaynaklı sorun çıkma riskini minimuma indirir, hatta otomatik sistemlerle tamamen ortadan kaldırabilir. Kablosuz kurulabilen harici yazıcı ve bilgisayar bağlantıları ile ağırlık takibi ve etiketleme işlemleri çok daha hızlı yapılabilmektedir.
Hayvanların kilolarındaki değişimler kullanılan yem miktarının, ilaç ve parazit uygulamalarının doğruluğu konusunda yol göstermektedir. Hayvanlarının sağlıklarındaki değişimlerin zamanında fark edilmesi hem hayvanların sağlıkları hem de şirketlerin maddi kaynakları açısından önemlidir.
Depolanan tarım ürünlerinin, yemlerin ve satışı yapılan diğer ürünlerin stok takibi yaşanacak sürprizleri ve bu yüzden doğacak sorunları önlemektedir.
Tarım ve hayvancılık için özel olarak ürettiğimiz tartım uygulamalarımız ve işinizi bir o kadar kolaylaştıracak vinç kantarları, basküller, dinamometreler gibi diğer çözümlerimiz hakkında daha fazlasını öğrenmek için lütfen bizimle iletişime geçin.